اصولا زیتون ها به سه صورت کنسروی ، شکسته و بی هسته هستند
زیتون کنسروی شمال (رودبار، منجیل و طارم)، متداولترین توع زیتون منطقه به شمار می رود که همان زیتون با هسته و بدون شکستگی و بدون دستکاری می باشد . زیتون شکسته زیتونی است که مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی سات که هسته آن جدا شده است و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزپین کردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.
بعضی از زیتونها پس از عمل آوردن سیاه میشوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی میزند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط میشود.
برای نگهداری در منزل زیتون را در آب نمک گذاشته و درون یخچال و یا بیرون از یخچال منتها در جای خنک نگهداری کنید زیتون به مدت نسبتاً زیادی سالم می ماند.آب نمک باعث می شود که تلخی زیتون نیز از بین برود .