لواشک یک خوراکی ایرانی و با مزه ترش و شور است که از شیره غلیظ شده و قوامآمده میوههایی همچون آلوچه،زردآلو ،آلو، قیسی کیوی, انار و امثال آن تهیه میکنند و همچون لواش آن را پهن و نازک میکنند تا خشک شود.
لواشک در واقع نوعی عصاره گرفتهشده از میوههاست و با خشک کردن به دست میآید. خشک کردن از سادهترین و متداولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون از روشهای سنتی تا الگوهای صنعتی برای خشک کردن بکار میرود. امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی روشهای تهیه لواشک هم تحول یافت و نمونههای نوین این محصول با نظارت بهداشتی به بازار عرضه میشود.
گیله بازار در این نوشته می خواهد شما را به ساخت لواشک خانگی آموزش دهد :
جهت تهیه لواشک ابتدا میوه دلخواهتان را تمیز کنید (پوست ، هسته و دم میوه ها را بگیرید). سپس میوه ها را درون قابلمه بریزید و تا نصف قابلمه آب بریزید و با حرارت ملایم میوه ها را بپزید تا نرم شوند. پس از اینکه میوه ها پخته شد و آب قابلمه تمام شد قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید میوه های پخته خنک شوند.سپس به مقدار لازم نمک بزنیدو میوه ها را درون یک آبکش با توری های نازک بریزید و با قاشق میوه ها را صاف کنید. پس از صاف کردن میوه ها، مایعی غلیظ خواهید داشت. کف سینی را چرب کنید یا نایلون پهن کنید سپس این مایه را کف سینی بریزید و به قطر نیم سانت تا یک سانتیمتر پخش کنید.
سینی را در آفتاب یا روی شوفاژ قرار دهید تا گرما باعث شود آب آن تبخیر و مواد خشک شوند (بسته به نوع حرارت از 1-2 روز زمان برای خشک شدن لواشک زمان لازم است) پس از این که لواشک آماده شد به اندازه های دلخواه برش بزنید و مصرف کنید.
نکته ها : غلظت مایع لواشک باید مناسب باشد (نه خیلی رقیق باشد و نه خیلی غلیظ بلکه غلظتی مانند ماست داشته باشد)، از انواع میوه ها می توانید برای تهیه لواشک استفاده کنید.
راستی لواشک های گیله بازار رو امتحان کنید .حتما خوشتون میاد .